ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΛΛΥ ΠΗΛΙΟΥΡΑ
info@streetmagazine.gr

Κάθε φορά που καλούμαι να αφηγηθώ μια ακρόαση, παλεύω με τον μέσα μου εαυτό, έτσι ώστε να μπορέσω να διώξω κάθε εμπλοκή με το συναίσθημα, και να το αποτυπώσω ατόφιο στις λέξεις.

Συνήθως ξεκινάω με τον επίλογο στο μυαλό μου, έτσι δηλαδή όπως με αφήνουν τα τραγούδια μετέωρη, στο «τι έγινε τώρα»; Και παρόλο που όλα, ένα προς ένα κρύβουν την οικειότητα, που μόνο ο Φοίβος μπορεί να αποτυπώσει με ακρίβεια στους στίχους του, μία Back To Back ακρόαση, σε όλες τις εντάσεις της μουσικής  (μπορείς να φανταστείς), με φέρνουν στην αφετηρία.

 Στο εκεί που πατάς το Play και στο εδώ που γεννιούνται χιλιάδες ερωτήματα.

Ιστορίες που γράφτηκαν από το 2018 έως το 2022, σε μία περίοδο που η ανθρωπότητα, ανισόρροπη όπως πάντα, έκρυβε για τα καλά αυτά που ο χρόνος μας φανέρωσε.

Το «ANIME», είναι το όγδοο κατά σειρά άλμπουμ του Φοίβου Δεληβορία και κυκλοφορεί από την Inner Ear,  δένοντάς το έτσι σε μίαν «τριλογία» με τον «Αόρατο Άνθρωπο» και την «Καλλιθέα». Κρύβει μέσα του μια χαρισματική αντίστιξη, καθώς σου φανερώνει το απρόβλεπτο του δημιουργού, με το αναμενόμενο. Κάτι σαν «επικήδειος» για αυτά που δεν καταφέραμε να σώσουμε από τη μία, και από την άλλη η λύτρωση που θα μας τραβήξει από τον ωκεανό του χάους.

Άλλωστε ο Φοίβος για πολλούς από εμάς, είναι η ευχή μας στο απέραντο του κόσμου για όσα λαχταράμε, και έτσι μαγικά, μέσα από την καλλιτεχνική του πορεία, μας πετάει το κλειδί για να ανοίξουμε τη πόρτα. Δεξιοτέχνης  στη καταγραφή των όσων βιώνουμε έως τώρα, ενεργοποιεί το φαντασιακό μας, και εκτοξεύει το συναίσθημα.

Μια μικρή ανάσα – ξόρκι στους καιρούς.

Πρόκειται για ακόμα μία διαδρομή, μέσα από δέκα μουσικές ιστορίες, που ηχογραφήθηκαν στα παλιά στούντιο της Φίνος Φιλμ, και ακονίζουν όχι μόνο τα αυτιά μας, αλλά και τους άξονες του εγκεφάλου μας, δίνοντας άφθονη τροφή για σκέψη, μη χάνοντας ούτε στιγμή τη μουσική του ταυτότητα.

Ηχοτοπία που γεννήθηκαν από διάφορες επιρροές της μουσικής του κόσμου – εθνορυθμοί που σε ταξιδεύουν από μία ερωτική εξομολόγηση, σε μία καταγγελτική παρλάτα, και από εκεί σε ένα δικό του Jazz στυλ.

Σε αυτό φυσικά συνέβαλαν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, ο Σωτήρης Ντούβας, Κωστής Χριστοδούλου, Κώστας Παντέλης, Yoel Soto και Νεφέλη Φασούλη, όπου αποτελούν την καλλιτεχνική οικογένεια του Φοίβου, αλλά και ο εξαιρετικός Βασίλης Ντοκάκης.

Ο Φώτης Σιώτας και οι σπουδαίοι Θοδωρής Ρέλλος, Δημήτρης Σιάμπος, Τζιμ Σταρίδας, Δημήτρης Κούρτης, Νίκος Κόλλιας (πλοηγός στα decks) και ο μάστερ του mastering Γιάννης Χριστοδουλάτος, μαζί με τον Γιάννη Πετρόλια και τον Δημήτρη Μακρή, έβαλαν τη δική τους πινελιά στο αποτέλεσμα του δίσκου, σφραγίζοντας τον με το εντυπωσιακό artwork, του Γιώργου Παπαδάκη.

Θεματικές όπως ο έρωτας, ο πόνος, η απώλεια, αλλά και η καταγγελία, απέναντι στη δυστοπική συνθήκη που βιώνουμε, καταφέρνουν να χτυπήσουν σαν γροθιά με το λυρισμό τους, τη πατριαρχική κοινωνία και τα στερεότaυπα που μας ντύνει, ένα σκούντημα στη πλάτη, ένα τρυφερό φιλί, που ανασύρει τις ψυχές μας.

Μια έξοδος!

Με αφορμή όλα τα παραπάνω, και μη θέλοντας να γράψω μόνη μου το επίλογο, μας μίλησε ο ίδιος, θίγοντας με την αμεσότητα του, κοινωνικά και όχι μόνο ερωτήματα που γεννήθηκαν στο αποτέλεσμα του ΑΝΙΜΕ.

Foivos Anime 03

ANIME | ΦΟΙΒΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ | 
1.ΜΟΝΟ ΨΕΜΑΤΑ 2.ΑΠΟΨΕ ΕΙΜΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ 3.ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ 4.Ο ΛΩΤΟΦΑΓΟΣ 5.ΕΝΑ ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 6.ΑΓΡΙΑ ΟΡΧΙΔΕΑ 7.ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟ 8.Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ 9.ΕΛΕΝΗ ΤΟΠΟΑΛΟΥΔΗ 10.ΜΠΑΛΑΝΤΑ

cookies

This website uses cookies not only for your best possible experience, but also because we love them...