ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΟ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ
info@streetmagazine.gr

Πες μας 2 λόγια τα 12 τραγούδια που αποτελούν το υλικό των σημείων στίξης 

Είναι ένας δίσκος που λέει μια ιστορία.

 

Περιγράφει τη ζωή κάθε ανθρώπου που βγαίνει στην αρένα της ζωής, έρχεται αντιμέτωπος με δυσκολίες, τις αντιμετωπίζει και δεν κρύβεται πίσω από δικαιολογίες, βγαίνει δυνατός και γίνεται ένας άλλος άνθρωπος που δίνει τη σκυτάλη στον επόμενο να χτίσει πάνω στα θεμέλια.

.

Σε μια αναφορά σου είδα ότι οι στίχοι των τραγουδιών, που να τονίσουμε ότι στα περισσότερα είναι από την Αθηνά Σπανού, αποτελούν προϊόν κουβέντας μεταξύ των δύο σας. Αυτές οι κουβέντες ήταν ήρεμες, εκρηκτικές και τα πραγματικά συναισθήματα έχουν αποτυπωθεί στους στίχους;

 

Ήταν πάντα ουσιαστικές και μας έβγαζαν μπροστά. Με την Αθηνά μοιραζόμαστε τα ίδια «γυαλιά» για να βλέπουμε τον κόσμο και αυτή την οπτική μοιραζόμαστε με τους ακροατές μας.

 

Τα σημεία στίξης είναι η 1η σου ολοκληρωμένη δουλειά. Πως αισθάνεσαι όταν μοιράζεσαι κάτι τόσο προσωπικό με τον κόσμο και πόσο σε επηρεάζει η ανταπόκριση ή μη από το κοινό;

Είναι η 2η ολοκληρωμένη και η 1η σε δική μου μουσική και στίχους. Έχω επιλέξει την δύσκολη πορεία της μουσικής, αυτή του προβληματισμού, της μουσικής που παίρνει θέση και διαλέγει πλευρά της ιστορίας. Αυτό από μόνο του δεν είναι εύκολο, ούτε για εμένα ούτε φυσικά για το ευρύ κοινό. Πιστεύω στον χρόνο όσον αφορά στα τραγούδια που χρειάζονται ίσως δεύτερη ανάγνωση  και στην αλλαγή που σιγά σιγά ξεπηδάει μέσα από τα συντρίμμια.

 

Στα καλλιτεχνικά σου βήματα έχεις βρεθεί με αρκετούς σημαντικούς καλλιτέχνες, αλλά θα ήθελα να μου πεις συγκεκριμένα για τη συνεργασία με τον Θάνο Μικρούτσικο

Ήταν η σημαντικότερη στιγμή της μέχρι τώρα ζωής μου. Μου έκανε ένα μεγάλο δώρο και μου έδειξε χωρίς καν να το πει τι πρέπει να κάνω με τη μουσική, με το μεράκι μου και τα τραγούδια που έγραφα. Ο κος Θάνος ήταν η σπρωξιά που χρειαζόμουν για να παρουσιάσω και να μοιραστώ τα «Σημεία Στίξης». Γι’ αυτό τον λόγο γράψαμε ένα τραγούδι στο άλμπουμ, το «Εφτά» που είναι για εκείνον. Τον ευχαριστώ καθημερινά.

 

Κάποια στιγμή διασκεύασες το “Bohemian rhapsody” των Queen. Αν θα’πρεπε να αποφασίσεις μεταξύ των δύο, τι θα διάλεγες ελληνικό ή ξένο στίχο;

Ελληνικό στίχο…νιώθω ότι δεν φιλτράρω κανένα συναίσθημα, ότι μοιράζομαι απλόχερα.

 

Πότε βάζεις ένα σημείο στίξης στην ζωή σου;

Συνέχεια βάζω ερωτηματικά, αυτό είναι το μόνο σίγουρο! Αλλά βαθιά μου πλέον ανάγκη είναι να βάζω και τελείες στις σκέψεις, στο άγχος, στις προσδοκίες που έχω εγώ για εμένα.

 

Ποια είναι τα επόμενά σου βήματα και πες μου έχεις κλείσει κάτι για το καλοκαίρι;

Ήδη ψάχνω ποια είναι τα επόμενα τραγούδια που θα μοιραστώ. Το καλοκαίρι θα έχω τη χαρά να παίξω στη Βουδαπέστη με τον Παντελή Θαλασσινό και τον Μανόλη Ανδρουλιδάκη αλλά θα κάνω και κάποιες βόλτες με την παράσταση μου στην Κύπρο και στην επαρχία.

 

Τι κάνει η Πολυξένη τον ελεύθερο χρόνο της;

Όταν έχει (που δεν έχει συχνά) διαβάζει βιβλία και τραγουδάει στο πιάνο.

 

Τελειώνοντας θα σε ρωτήσω αν θα έπρεπε να επιλέξεις τη μουσική που θα ακούσει ο περίγυρός σου τι θα επέλεγες;

Θα τους ρωτούσα τι θα ήθελαν να λένε τα τραγούδια που θα ακούσουμε και έπειτα θα έβρισκα αυτό που ζητούσαν στις πιο όμορφες μελωδίες που έχουν γραφτεί .

PolyxeniKarakoglou
cookies

This website uses cookies not only for your best possible experience, but also because we love them...