ΑΠΟ ΤΟΝ THE HUNGRY SLOTH
info@streetmagazine.gr

Γέμιση
Καλαμάρι κοντά στα 900 γρ
400 γρ Φέτα
1 Τομάτα
1 Κόκκινη πιπεριά
1 Κρεμμύδι
1 κ.γ. κάπαρη
3-4 ελιές
Πιπέρι, λίγη Ρίγανη

Πέστο Βασιλικού
150 ml ελαιόλαδο
2 κ.σ. βασιλικό αποξηραμένο
1 κ.γ. σπόρους κουκουνάρι
1 σκελ σκόρδο
(Προαιρετικά λίγο αλμυρό τριμμένο τυρί)
Πιπέρι.

Χρόνος Προετοιμασίας: 20’ Χρόνος Μαγειρέματος: 30’

Για να ξεκινήσουμε σωστά αυτή τη συνταγή πρέπει πρώτα να πω τα εξής:
Αφενός η σωστή ονομασία αυτής της συνταγής είναι “Καλαμάρια Γ@μ#στερά” και όχι γεμιστά. Αλλά μετά από προτροπή του του Αρχισυντάκτη (Quote: Τι είναι αυτά ρε; Είσαι μ@λ$#ας αγόρι μου; ) το ξαναείδαμε λίγο και τώρα λέγεται “Με Μεσογειακή Γέμιση”
Αφετέρου, δεν είναι μια απλή συνταγή. Είναι η Συνταγή για επιτυχία. Μετά από αυτή κάνεις κάθε μέρα νετφλιξ εν τσίλ με διαφορετικό άτομο, παίρνεις 26 ευρώ κουπόνι βενζίνη τον μήνα αντί για 13, δικαιούσαι ακόμα 50 ευρώ στον βασικό μισθό, κόβεις δυο μέρες διακοπών από γνωστό Πρωθυπουργό κ.ο.κ.
Με την ομάδα είχαμε διχαστεί αν η συνταγή έπρεπε να είναι νηστίσιμη ή όχι οπότε το παίξαμε έξυπνα και καταλήξαμε εδώ όπου τα έχουμε όλα. Καλαμάρι που είναι νηστίσιμο και γέμιση που ξεκάθαρα δεν είναι. Για να μην λέτε μετά ότι τα μεγάλα μυαλά φεύγουν στα εξωτερικά…


ΑΓΑΠΉΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙ

Πάμε στον Ιχθυοπώλη και βρίσκουμε το μεγαλύτερο καλαμάρι που έχει (στα 800-900 γρ είμαστε τζετ!). Να ξέρετε ότι όσο μεγαλύτερο το καλαμάρι, τόσο μικρότερο το πιπιρόλι μας (ναι ισχύει και για τα δύο φύλα αυτό). Αν δεν υπάρχουν μεγάλα, πάρτε μικρότερα και κάντε την ίδια δουλειά που θα πούμε, περισσότερες φορές.
Με θράσος, διατάχτε αυστηρά τον υπάλληλο να σας το καθαρίσει. Αν δεν ξέρει, πάρτε το στο σπίτι, κόφτε του το κεφάλι, βγάλτε του τα δόντια, καθαρίστε ό,τι έχει μέσα στο σώμα του. Σε αυτό το σημείο νιώθω την ανάγκη να διευκρινίσω ότι μιλάω για το καλαμάρι και όχι για τον υπάλληλο, έτσι; Ωραία. Ένα πολύ βασικό βήμα είναι να κάνετε μια μεγάλη τρύπα στην ουρά του. Ρίξτε άφθονο νερό να φύγει τυχόν άμμος ή υπολείμματα που έχει, γιατί αλλιώς σίγουρα θα τα φάει ή ο πιο περίεργος ή αυτός που θέλετε να εντυπωσιάσετε. Στην δική μου περίπτωση η φίλη μου η Ιόλη που και είναι περίεργη και ήθελα να την εντυπωσιάσω, πρόσφατα ξεμπέρδεψε με την πέτρα στα νεφρά από την άμμο που την τάισα και τώρα ξεκινάμε να τις φτιάχνουμε τα δόντια (Συγνώμη, δεν ήταν επίτηδες!).

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ

Σε ένα μπολ, βάζουμε τη φέτα σπασμένη με το χέρι, την τομάτα που έχουμε ξεσποριάσει και έχουμε κόψει σε κύβους, την πιπεριά επίσης σε κύβους, ψιλοκομμένη κάπαρη (θενκ μι λέητερ) ψιλοκομμένες ελιές και κρεμμύδι, λίγη ρίγανη και ανακατεύουμε καλά. Έλα, πιο απλό δεν γίνεται.
Επειδή η συνταγή είναι ξεκάθαρα κλεμμένη επηρεασμένη από Ιταλία, αντί για σκορδόλαδο, θα ετοιμάσουμε μια πέστο βασιλικού. Στο multi βάλτε το ελαιόλαδο, τον αποξηραμένο βασιλικό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγους σπόρους κουκουνάρι και την σκελίδα σκόρδο. Χτυπήστε τα καλά και αφήστε στο πλάι.

 

ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ

Αυτή τη στιγμή έχουμε τρία διαφορετικά σκεύη για το ίδιο φαγητό, σε διαφορετικά μέρη. Μια εξαιρετική αναλογία με τα ενεργά πολιτικά πρόσωπα και τα χρήματά μας τους, όμως αντί να τα έχουμε στο εξωτερικό, εμείς τα έχουμε όλα στην ίδια κουζίνα. Παίρνουμε ένα μεγάλο κουτάλι και γεμίζουμε το καλαμάρι με το μίγμα φέτας. Φορέστε και κάνα γαντάκι, από αυτά που περίσσεψαν από την πρώτη καραντίνα, γιατί θα καταλήξετε να βάζετε τη γέμιση με τα χέρια στο τέλος. Γεμίστε το καλαμάρι με δύο δόσεις γέμισης και μία αναμνηστική. Κλείστε με οδοντογλυφίδες το πίσω και το μπροστά μέρος, ώστε να μείνει η γέμιση μέσα.
Σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα βάλτε λίγη πέστο βασιλικού εκεί που θα καθίσει το καλαμάρι. Ακουμπήστε το και ρίξτε μια-δυο κουταλιές πέστο ακόμα από πάνω να το καλύψετε.
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς χωρίς αέρα, βάλτε το ταψάκι και αφήστε το για 30 λεπτά.
Κατά το σερβίρισμα αφαιρέστε τις οδοντογλυφίδες, βγάλτε πολλές φωτογραφίες και δείξτε στα σόσιαλ πόσο κουλ είστε, κόφτε το σε ροδέλες και περιχύστε λίγη πέστο βασιλικού από πάνω.

 

Καλή σας όρεξη!

ΟΙΝΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ :

Για το καλαμαράκι με μεσογειακή γέμιση η πρόταση είναι ένα μπουκάλι Βυσινόκηπος Ροζέ από το Κτήμα Παλυβού. Βαθύχρωμο, έντονο, φρουτώδες με πολύ οξύτητα, ένα ροζέ που ίσως θα ήθελε να είναι κόκκινο. Καλή απόλαυση

Author: The Hungry Sloth
Site: https://www.thehungrysloth.com/
FB: https://www.facebook.com/the.hungry.sl0th
Instagram: @the_hungry_sloth

Kalamari 06
cookies

This website uses cookies not only for your best possible experience, but also because we love them...