ΑΠΟ ΤΟΝ THE HUNGRY SLOTH
sloth@streetmagazine.gr
• 2 κιλά μπούτι κατσικίσιο • 1 γιαούρτι αγελαδινό (250 ml.) • 1 κ.σ. μουστάρδα (ή μισή Dijon) • 3 σκελίδες σκόρδο • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού • 6 κ.σ. ελαιόλαδο • 6 πατάτες • 2 γλυκοπατάτες • 1 κ.σ. ρίγανη • Πιπέρι – Αλάτι

Χρόνος για το μαρινάρισμα: Από το προηγούμενο βράδυ
Προετοιμασία: 20 λεπτά
Μαγείρεμα: 2 ώρες

Τώρα που έχουμε ηρεμήσει γνωρίζοντας ό,τι θα πάμε διακοπές έχοντας αφήσει πίσω την Κυβέρνηση να εργάζεται σκληρά όπως πρόσφατα δήλωσε, είπαμε και εμείς εδώ να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να σας προτείνουμε να γευτείτε κάτι όμορφο. Άλλωστε έχουμε μαζέψει ήδη σαράντα δύο ρεπό από την δουλειά μας και δεν ξέρουμε πως να διαχειριστούμε τόσο χρόνο.

Βόλτα στο κρεοπωλείο

Νούμερο ένα βήμα σε αυτή τη συνταγή είναι να βρείτε ένα καλό κατσικίσιο μπούτι κοντά στα δύο κιλά κομμένο σε μεγάλα τμήματα. Η τιμή μπορεί να είναι λίγο τσιμπημένη αλλά μην σας νοιάζει καθόλου γιατί εμείς στο Street Magazine κάναμε τα κουμάντα μας και οι εμβολιασμένοι ηλικίας 18 – 25 πέρα από την κάρτα χρηματισμού επιβράβευσης, θα δικαιούνται και δύο κιλά κατσίκι από χασάπη της επιλογής τους. Ο δικός μας χασάπης ενώ ξεκάθαρα του ζητήσαμε κατσικάκι, αποφάσισε να μας τεστάρει και χαμογελαστός slash ευγενικός μας έδωσε αρνί χωρίς να ξέρει ο άνθρωπος ό,τι έχουμε φάει πέντε χιλιάδες αμνοερίφια ο καθένας μας εδώ μέσα και θα βρίσκαμε τη διαφορά. Κρίμα και σε συμπαθούσα ρε μπαγάσα, αλλά ενώ την προδοσία πολλοί την αγάπησαν, τον προδότη κανείς.
Καταλαβαίνοντας το λάθος αργά, είπαμε ως σωστοί πολίτες κάτω από Δεξιά-Ακροδεξιά κυβέρνηση να μην το παραδεχτούμε αλλά να πάμε με το trend της εποχής μας και να το ονομάσουμε αλλιώς. Το αρνί πλέον λέγεται “Κατσικάκι με Ινδική Μετάλλαξη Δέλτα” και για τις ανάγκες της συνταγής θα το λέμε απλώς, κατσικάκι (αναλογίες – χρόνοι θα είναι για κατσικάκι, ηρεμήστε μωρέ).

Μαρινάρισμα

Το μαρινάρισμα είναι ένα μεγάλο scam στον χώρο της κουζίνας, ίδιου μεγέθους με αυτού των έργων στο Ελληνικό, εκτός αν η μαρινάδα χρησιμοποιηθεί στο μαγείρεμα αργότερα. Και επειδή αυτή είναι η περίπτωση εδώ, θα μαρινάρουμε αποβραδίς που έλεγε και η γιαγιά μου το κρέας στην γάστρα που θα το μαγειρέψουμε. Παίρνουμε ένα μπολ, βάζουμε το γιαούρτι (φουλ φατ, μην ακούσω αηδίες) μία καλή κουταλιά της σούπας μουστάρδα (ή μισή κουταλιά Dijon, αν μένετε βουπού) και τρεις κουταλιές ελαιόλαδο από το καλό, το Καλαματιανό. Ανακατέψτε καλά σαν να ανακατεύετε τους όρους της ανθρωποκτονίας, συζυγοκτονίας, γυναικοκτονίας, βιασμού και φλερτ σε μια υπέροχη απαλή κρέμα την οποία θα χρησιμοποιήσουμε αργότερα για να καλύψουμε την τυχούσα κακοσμία από το λίπος.
Παίρνουμε το κατσικάκι και κάτω από τρεχούμενο νερό το ξεπλένουμε. Προφανώς μην περιμένετε να κάνετε την ίδια καλή δουλειά στο ξέπλυμα που κάνουν τα συστημικά μίντια σε παρουσιαστές, σκηνοθέτες, συζυγοκτόνους, παιδεραστές και δολοφόνους αλλά προσπαθήστε όσο καλύτερα μπορείτε. Σκοπός είναι να φύγουν τα σπασμένα μικρά κόκκαλα, το έξτρα λίπος και χόνδροι από το μπούτι. Στην περίπτωση που υπάρχει μπόλια, την αφαιρείτε. Τέλος κοιτάχτε για τρίχες πάνω στην επιφάνεια και αφαιρέστε τις γιατί δεν θέλουμε να φάμε κουμμουνιστικό κατσικάκι και γιατί επίσης δεν θέλουμε μοντέρνες εκσυγχρονισμένες υποψήφιες βουλευτές της δεξάς, να μας πάνε viral αν η τρίχα τους χαλάσει την αισθητική.
Αφού τα κάνουμε όλα αυτά, σκουπίζουμε το μπούτι και απλώνουμε σε όλη του την επιφάνεια τη μαρινάδα μας. Χρησιμοποιήστε τη όλη χωρίς να νιώθετε τύψεις. Κόψτε τρεις σκελίδες σκόρδο σε κομμάτια και κρύψτε τα σε διάφορα σημεία μέσα στο κρέας. Βάλτε το μέσα στη γάστρα, σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και βάλτε το σκεύος μέσα στο ψυγείο.

Επόμενη μέρα

Έφτασε η ώρα που όλοι περιμένουμε σαν νεοεκλεγμένο κόμμα. Να φάμε. Πριν φτάσουμε εκεί όμως, έχουμε δύο εύκολα βηματάκια ακόμα. Αφενός στύβουμε το πορτοκάλι και τα λεμόνια στον ίδιο στίφτη και προσθέτουμε τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, και μια κουταλιά της σούπας ρίγανη. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις γλυκοπατάτες και τις κόβουμε σε στυλ που εφηύρε ο Πάνος Καμμένος. Στα τέσσερα.
Γεμίζουμε τη γάστρα με τις πατάτες και περιχύνουμε με τον χυμό που μόλις στύψαμε. Προσθέστε ένα ποτήρι νερό και κλείστε τη γάστρα με το καπάκι της.
Σε προθερμασμένο  φούρνο στους 180 βαθμούς, βάζετε τη γάστρα και κάθεστε στον καναπέ για μια ώρα. Σε αυτή την ώρα σκεφτείτε διάφορα πράγματα για τη ζωή σας, τα λάθη που έχετε κάνει τόσο σε εσάς όσο και σε άλλους, και αντί να τα διορθώσετε κάντε το σωστό και φορτώστε τα στους πάντες εκτός από εσάς. Μόλις περάσει η ώρα, γυρίστε το κρέας και δείτε αν χρειάζεται περισσότερα υγρά (δεν θα χρειάζεται).
Καθήστε όμως για άλλα σαράντα πέντε λεπτά στον καναπέ και σκεφτείτε λίγο ακόμα πόσο άσχημα σας έχουν έρθει τα πράγματα ως τώρα, ενώ εσείς πολεμήσατε για αλλαγές και για το δίκιο σας. Και όλα αυτά, ειρωνικά εντελώς, έγιναν από αυτόν τον ίδιο καναπέ. Μόλις περάσει πάλι το σαρανταπεντάλεπτο, αφαιρέστε το καπάκι και για ένα τέταρτο, αφήστε να πάρει χρώμα. Δοκιμάστε πατατούλα, δείτε αν χρειάζεται περισσότερο αλάτι και πιπέρι και σερβίρετε ζεστό.
Τελευταία Tips

Στην περίπτωση που κάπως καταφέρατε να μην βγει ωραίο και οι καλεσμένοι σας, σας κακοκαρδίσουν, μην κολλήσετε. Ρίχτε πάνω τους βιτριόλι και αν σας τρέξουν πείτε ό,τι δεν γνωρίσατε ότι θα πάθουν ζημιά. Ή αν είστε πιο ειρηνικοί πείτε ό,τι ο Chef σας είναι Γεωργιανός – Αλβανός και απέδρασε από το σπίτι σας αφού μαγείρεψε και όλοι θα το πιστέψουν. Γενικά πείτε οτιδήποτε, αρκεί να μην αναλάβετε ευθύνη.

Καλή σας απόλαυση!

ΟΙΝΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ :

Για το κατσικάκι με πατάτες στη γάστρα η πρόταση είναι ένα μπουκάλι Κτήμα Αβαντίς Syrah. Βαθύχρωμο με πλούσια αρώματα από μαύρο πιπέρι, μαύρα φρούτα, γλυκόριζ και βιολέτα. Είναι η ετικέτα που καθιέρωσε το Κτήμα Αβαντίς στο οινόφιλο κοινό. Καλή απόλαυση

Author: The Hungry Sloth
Site: https://www.thehungrysloth.com/
FB: https://www.facebook.com/the.hungry.sl0th
Instagram: @the_hungry_sloth

Katsikaki me patates sti gastra cover
cookies

This website uses cookies not only for your best possible experience, but also because we love them...