ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΝΣΥ ΠΛΑΒΟΥΚΟΥ​
Νάνσυ Πλαβούκου
info@streetmagazine.gr

Ο ηλικιακός ρατσισμός αναφαίρεται στο πως σκεφτόμαστε, αισθανόμαστε και πως συμπεριφερόμαστε ανάλογα με την ηλικία μας, προς τους άλλους ή προς τον εαυτό μας. . 

Ή πιο σωστά πως μας κρίνει η κοινωνία για το πως σκεφτόμαστε, αισθανόμαστε και συμπεριφερόμαστε ανάλογα με την ηλικία. Το γνωρίζετε ότι ο ηλικιακός ρατσισμός μπορεί να επηρεάσει ανθρώπους από 4 χρονών, που αρχίζουν να αντιλαμβάνονται τα κοινωνικά στερεότυπα; Υπάρχουν καταγεγραμμένες έρευνες στην ΕΕ που δείχνουν ότι ο ηλικιακός ρατσισμός σχετίζεται με πρόωρο θάνατο μέχρι και 7,5 έτη. Επίσης δείχνουν ότι σχετίζετε με κακή παθολογική και ψυχική υγεία. Ε βέβαια θα πω εγώ αφού ο κόσμος τα κρίνει όλα… και επίσης λέω εγώ… Τι σε νοιάζει ρε φίλε που είμαι 40 (όχι εγώ υποθετικά μιλάμε πάντα) και θέλω να φοράω σορτσάκια και φαρδιά μπλουζάκια; Τι σε νοιάζει τι μουσική ακούω και αν η διασκέδαση μου είναι τα φεστιβάλ και οι συναυλίες; Ή πάλι τι σε νοιάζει αν είμαι 25 και γουστάρω να φοράω ταγιέρ και φορέματα, να πηγαίνω στο μέγαρο και να ακούω όπερα; Τι σε νοιάζει τι ηλικιακή συμπεριφορά έχω; Δηλαδή πείτε μου κάτι από πότε τα ρούχα και η μουσική έχουν ηλικιακό όριο; Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), για να καταπολεμηστεί ο ηλικιακός ρατσισμός, πρέπει να γίνει διαμόρφωση των νόμων και των πολιτικών, να γίνει ένταξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες και άλλα τέτοια…

Εγώ λέω πάντως να μην ασχολείστε με τις ηλικίες είναι απλά ένας αριθμός! Αφήστε το κόσμο να φοράει ότι θέλει, να ακούει ότι θέλει, να πηγαίνει όπου θέλει και μην κρίνετε τη ζωή και τα επιτεύγματα κάποιου βάση της ηλικίας!

friendzone pic
cookies

This website uses cookies not only for your best possible experience, but also because we love them...