ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΝΣΥ ΠΛΑΒΟΥΚΟΥ​
Νάνσυ Πλαβούκου
info@streetmagazine.gr

Λένε πως τα λαϊκά αποφθέγματα είναι πάντα σωστά. Δεν είναι κρίμα όμως που ο λαός δεν τα ακολουθεί;

Το «Πως να μην φυτρώνεις εκεί που δεν σε σπέρνουν» είναι άλλη μια λαϊκή έκφραση την οποία δυστυχώς, ο κόσμος χρησιμοποιεί αλλά δεν ακολουθεί. Γιατί δεν έχουμε μάθει να κάνουμε κάτι άλλο από το να φυτρώνουμε εκεί που δεν μας σπέρνουν. Έχουμε μάθει να κοιτάμε μόνο την καμπούρα των άλλων και ποτέ τη δική μας. Έχουμε μάθει να σχολιάζουμε ότι βλέπουμε δίπλα μας, να πιστεύουμε ότι, ό,τι ακούμε είναι αλήθεια και ότι η επιφάνεια είναι αληθινή και δεν σκεπτόμαστε ότι αυτό που λέμε ή κάνουμε ή διαδίδουμε, μπορεί να πονέσει τον άλλο, μέχρι και να του αλλάξει τη ζωή (και συνήθως προς το χειρότερο).

Δεν καταλαβαίνουμε το κακό που κάνουμε στον κόσμο όταν μιλάμε για θέματα που δεν μας αφορούν και δεν ξέρουμε. Ο καθένας έχει και από μια άποψη την οποία αναπαράγει χωρίς να σκέπτεται τις συνέπειες. Για παράδειγμα, αν δεν έχεις με τίποτα άλλο να ασχοληθείς στη ζωή σου και παρακολουθείς τις ζωές των άλλων μόνο και μόνο για να σχολιάσεις και να διαδώσεις, βλέπεις κάτι στα social, χτίζεις ένα background στο μυαλό σου και αρχίζεις και διαδίδεις. Δεν είναι όμως τόσο απλό. Γιατί εσύ μπορεί να διασκεδάζεις και να γεμίζεις τον ελεύθερο σου χρόνο, κάποιος άλλος όμως μπορεί να υποφέρει με τις δικές σου εικασίες. Να σταθούμε λίγο στο γεγονός ότι κάτι σου εξυπηρετεί και αυτό πρέπει να το κοιτάξεις. Σου έχει τύχει μήπως; Μήπως έχεις πέσει και εσύ θύμα κάποιου και δεν ξέρεις πως να το αντιμετωπίσεις; Συνήθως έτσι γίνετε. Για να καλύψεις δηλαδή τα δικά σου λάθη ή όσα σου έχουν κάνει εσένα βρίσκεις ένα εύκολο θύμα και διαιωνίζεις αυτό που σου συνέβη.

Όταν δεν ξέρουμε και δεν μας ενδιαφέρει να μάθουμε τι κουβαλάει ο καθένας, καλό θα ήταν να μην ασχολούμαστε με τις ζωές των άλλων, τα λάθη τους ή τα σωστά τους και να κοιτάμε λίγο τα δικά μας. Μην κλείνεις τα μάτια σε ότι σου συμβαίνει. Προσπάθησε να το αντιμετωπίσεις και να το διορθώσεις, δούλεψε λιγάκι με τον εαυτό σου. Γιατί όταν φυτρώνεις εκεί που δεν σε σπέρνουν μόνο κακό θα κάνεις, είτε σε εσένα είτε σε κάποιον άλλο

Pos na min...kryvesai piso apo tis lekseis cover
cookies

This website uses cookies not only for your best possible experience, but also because we love them...