ΑΠΟ ΤΟΝ THE HUNGRY SLOTH
info@streetmagazine.gr

Υλικά 

  • 3 σπαλομπριζόλες 750 γρ συνολικά
  • 4 καρότα
  • 500 ml ζωμός λαχανικών
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.σ. Πάστα τομάτας
  • 1 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κρεμμύδι
  • 4 μεσαίες πατάτες
  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.γ. Worcestersire sauce

Χειμωνιάτικη συνταγή; Τώρα μέσα στον Ιούλιο; Ναι, και γιατί όχι;
Υπάρχει ένα έντονο κλίμα ατιμωρησίας σε όλα τα επίπεδα και θα ακολουθήσω και εγώ.
Γιόλο ρε, θα κάνω ότι θέλω! Να χαίρεστε που δεν είναι γιουβαρλάκια ξέρωγω…
ΚοΖμηματοπώλης – Δολοφόνος χαλαρός στο σπίτι του; Χειμωνιάτικη συνταγή τον Ιούλιο.
Ηθοποιός – Βιαστής ελεύθερος; Παγωτό τον Δεκέμβρη.
Άδειασε ο γεμιστήρας του Κορκονέα και δεν κουνήθηκε φύλλο; Μελομακάρονα το Πάσχα.

Τώρα που είμαστε στο κλίμα ας προχωρήσουμε στο “ψητό” (που μόνο ψητό δεν θα είναι σήμερα δηλαδή). Λοιπόν θέλω να είμαι ειλικρινής από την αρχή. Η συνταγή ενώ είναι γεμάτη λαχανικά, είναι λιγάκι τσιμπημένη δεδομένου ότι το βασικό συστατικό είναι ακριβούτσικο. Στην περίπτωση που δεν σας βγαίνει οικονομικά, όχι δεν θα αντικαταστήσετε με άλλο κρέας. Θα περιμένετε υπομονετικά από την κυβέρνηση ΝΔ μ-λ, να δώσει Starvation Pass-Out κουπονάκι φαγητού και να πάρετε μπριζολίτσες.

 

Εκτέλεση

Καθαρίζετε, πατάτες καρότα, κρεμμύδι και τις σκελίδες σκόρδο. Τις πατάτες τις κόβουμε σε 6-8 κομμάτια, τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με ένα τσικ ή ένα τσακ αλάτι και γεμίζουμε με νερό μέχρι να σκεπαστούν. Τις αφήνουμε να βράσουν 10-12 λεπτά μέχρι να μπορείτε να τις τρυπήσετε με μεγάλη ευκολία με ένα πιρούνι και τις βγάζουμε από τη φωτιά.

Παράλληλα όσο γίνονται οι πατάτες, ξεπλένουμε τις σπαλομπριζόλες και τις στεγνώνουμε καλά με απορροφητικό χαρτί. Τις κόβουμε σε κομμάτια των 2 εκατοστών και τις βάζουμε σε ένα μπολ με αλάτι και πιπέρι.
Γεμίζουμε ένα άλλο μπολ με καρότα τα οποία κόψαμε σε κύβους, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο πολτοποιημένο.
Σε ένα βαθύ τηγάνι, σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά τα κομμάτια σπαλομπριζόλας χωρίς καμία λιπαρή ουσία, δεδομένου ότι θα βγάλουν λίγα υγρά και θα λιώσει μέρος από το λίπος τους. Όταν είναι έτοιμα τα μεταφέρουμε πάλι σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στο πλάι.
Λιώνουμε στο ίδιο τηγάνι 2 κ.σ. βούτυρο και σοτάρουμε τα λαχανικά μας σε μέτρια φωτια για 4-5 λεπτά. Μόλις μαλακώσουν λίγο και βγάλουν αρώματα ρίχνουμε 2 κ.γ. Worcestershiure sauce, φέρνουμε τα κομμάτια κρέας πίσω στο τηγάνι και πασπαλίζουμε με 1 κ.σ. αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά να απορροφηθούν όλα τα υγρά και προσθέτουμε 2 κ.σ. πάστα τομάτας και ανακατεύουμε πάλι.
Ένα λεπτό μετά προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και δυναμώνουμε τη φωτιά σε δυνατή.
Μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια, σκεπάζουμε και αφήνουμε ως ότου μειωθούν τα υγρά και το κρέας κόβετε με ευκολία (μισή ώρα περίπου).
Να τονίσω ότι χρειάζεται πολύ συχνό και καλό ανακάτεμα, σε αναλογία οικονομικό ανακάτεμα ΠΑ.ΣΟ.Κ, γιατί το αλεύρι έχει την τάση να πιάνει στον πάτο περισσότερο από όσο οι «ειδήσεις» στα αγαπημένα μας κανάλια.

Οι πατάτες πρέπει να είναι ήδη έτοιμες. Τις σουρώνουμε και τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα που έβρασαν. Προσθέτουμε 2 κ.σ. βούτυρο και τις πατάμε καλά να λιώσουν μαζί με το βούτυρο. Τώρα αν θέλετε να βάλετε και λίγο τυράκι να λιώσει μέσα, ποιος είμαι εγώ που θα σας πει όχι. Έτοιμος κ ο πουρές.

Όταν είναι έτοιμο και το στιφάδο μας, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε θυμάρι μέχρι να μας κάνει στη γεύση, και με την κουτάλα γεμίζουμε μπολ για να σερβίρουμε.
Στο μπολ από πάνω βάζουμε και μια μεγαλούτσικη “μπάλα” πουρέ, λίγο θυμαράκι ή μπούκοβο για να βγαίνει ωραία στις φωτογραφίες ή να μας πει με έκπληξη η θεία μας “ΑΑααααα εσύ παιδί μου γιατί δεν πας σε ένα μαστρο-σέφ;” και καλή μας όρεξη!

ΟΙΝΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ :

Για τη σπαλομπριζόλα στιφάδο προτείνουμε μια φιάλη Άγιος Χρόνος του Κτήματος Αβαντίς.92% Syrah και 8% Viognier, αρώματα κερασιού, κανέλας και μπαχαρικών μας οδηγούν σε πιπεράτο τελείωμα.
Καλή απόλαυση!

Author: The Hungry Sloth
Site: https://www.thehungrysloth.com/
FB: https://www.facebook.com/the.hungry.sl0th
Instagram: @the_hungry_sloth

Spalobrizola site 02
cookies

This website uses cookies not only for your best possible experience, but also because we love them...