ΑΠΟ ΤΟΝ "THE HUNGRY SLOTH"
sloth@streetmagazine.gr
• 6 χοιρινά μπριζολάκια χωρίς κόκκαλο (λαιμού) • 1 μέτριο κρεμμύδι • 2 σκελ. Σκόρδο • 2 κ.σ. Βούτυρο • 1 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο • 2 κ.σ. μουστάρδα • 3 κ.σ. μηλόξυδο • 1 κ.σ. θυμάρι ξερό • Πιπέρι – μπούκοβο

Χρόνος προετοιμασίας: 10’ Χρόνος μαγειρέματος: 35’ Μερίδες: 3

Βήμα 1
Προσοχή! Το βήμα αυτό είναι κρίσιμο.
Στην συνταγή αυτή προτιμάμε μπριζολάκια λαιμού χωρίς κόκκαλο γιατί είναι πιο τρυφερά και μαγειρεύονται πιο εύκολα αλλά κυρίως γιατί μας αρέσει να προσποιούμαστε ότι είμαστε Βι Άη Πι. Με προσοχή η προσποίηση και με μέτρο η υποκριτική τέχνη βέβαια, μην μπερδέψετε κανένα Υπουργό με τα πανούργα τεχνάσματα σας και νομίσουν ότι είστε όντως πλούσιοι. Σε κανέναν δεν αρέσει ο άδικα φουσκωμένος Φ.Π.Α.
Παίρνουμε τα μπριζολάκια και τα χτυπάμε προσεκτικά με σφυρί ή πλάστη λες και τα πετύχαμε να βολτάρουν σε πλατεία στη Ν.Σμύρνη, για να λεπτύνουν. Αν δεν νιώθετε βίαιοι σήμερα, βάλτε τον χασάπη να κάνει τη δουλειά για εσάς.
Τα καρυκεύουμε με μπούκοβο και πιπέρι και από τις δύο μεριές.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε μια κουταλιά βούτυρο σε δυνατή φωτιά. Ναι βούτυρο και όχι λάδι. Δεν θα μου χτυπάς 2-2 τα πιτόγυρα και θα συζητάμε μετά για μια κουταλιά βούτυρο.

Βήμα 2
Προσοχή! Το βήμα αυτό είναι πιο κρίσιμο από το προηγούμενο.
Που μείναμε; Α ναι, χαμηλώνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφήνουμε τα μπριζολάκια για 10 λεπτά από την μία και 10 από την άλλη μέχρι να πάρουν σωστό χρυσό χρώμα όπως τα ντουβάρια του σπιτιού του περιφερειάρχη που πήγε για τσιγάρα στο περίπτερο και δεν τον ξαναείδαμε ποτέ. Δεν θα χωρέσουν όλα στο τηγάνι, οπότε βάλτε τα μισά – μισά. Αν χρειάζεται (θα χρειαστεί, στο λέω), όταν βάλετε τα επόμενα προσθέστε άλλη μια κουταλιά βούτυρο.
Έλα, μην τα ξαναλέμε τώρα…
Βάζετε τα έτοιμα σε ένα πιάτο δίπλα.

Βήμα 3
Προσοχή! Το βήμα αυτό είναι ακόμα πιο κρίσιμο και από τα 2 προηγούμενα μαζί.
Όταν τελειώσετε με τα μπριζολάκια, χαμηλώστε την ένταση σε μέτρια, όπως ακριβώς ήταν η σεξουαλική χημεία με την πρώην μου δηλαδή και προσθέστε το κρεμμύδι σε ροδέλες ή εμινσε που λέμε και εμείς που γεννηθήκαμε κάτω από τον Πύργο του Άιφελ. Πολτοποιήστε τις σκελίδες σκόρδο έτσι όπως αφήσατε να κάνουν στα όνειρα σας και είκοσι χρόνια μετά την σχολή είμαστε μαζί ακόμα σέρβις και τηλεφωνικό.
Αφήστε 5 λεπτά να μαλακώσουν και να δώσουν άρωμα. Σε ένα μπολ προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας (το κουτάλι που τρώνε, όχι που τη σερβίρουν) μέλι, 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα και τρεις κουταλιές (μιας άλλης σούπας) μηλόξυδο. Ανακατέψτε καλά, προσθέστε το θυμάρι και ξανά-ανακατέψτε έτσι για τo γαμώτο.
Ρίξτε το μίγμα στο τηγάνι και προσθέστε 2-3 κουταλιές νερό. Αφήστε το να πάρει μια βράση. Στο σκεύος με τα μπριζολάκια θα δείτε ό,τι υπάρχουν υγρά. Τα υγρά αυτά τα μεταφέρουμε μέσα στο τηγάνι γιατί είναι πλούσια τόσο σε γεύση όσο και σε μικροτσίπ ή ακόμα και 5G.

Βήμα 4
Προσοχή! Τελικά το βήμα αυτό είναι πιο σημαντικό. Μας συγχωρείτε, κάναμε λάθος για τα προηγούμενα.
Επιστρέφετε τα μπριζολάκια στο τηγάνι. Επειδή μετά το τηγάνισμα το κρέας έχει ένα after sex εφέ, θα έχει μικρύνει αρκετά ώστε να χωρέσουν όλα μαζί. Αφήστε να δέσει η σάλτσα πάνω τους για 2-3 λεπτά από την κάθε μεριά και αποσύρετε από τη φωτιά.

Εύκολο, ναι; Ναι!
Σερβίρετε ζεστό και περιχύστε τη σάλτσα από πάνω. Κανονικά τα συνοδεύετε με πατάτες τηγανητές. Αλλά μπορούμε να δεχτούμε και ρύζι αν θέλετε να δείξει πιο ωραίο στο ίνσταγκραμ και όχι γιατί σας αρέσει το ρύζι στ’αλήθεια. Όπως κάναμε και εμείς δηλαδή!

Καλή σας απόλαυση!

ΟΙΝΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ :

Για τα χοιρινά μπριζολάκια η οινική πρόταση είναι ένα μπουκάλι λευκό ξηρό του Κτήματος Τέχνη Οίνου, το «Τέχνη Αλυπίας»

Με χρώμα υποκίτρινο και με άρωμα εσπεριδοειδών και mango

Ένα μίγμα Sauvignon blanc με ασύρτικο, οξύ στη γεύση αλλά και με διακριτική λιπαρότητα

Προτιμότερο να το βρείτε φρέσκο (δηλαδή να είναι παραγωγής το πολύ 1 με 2 χρόνια)

Πριν το καταναλώσετε να βεβαιωθείτε ότι διατηρείτε σε χαμηλή θερμοκρασία 8-11C

Καλή απόλαυση

Author: The Hungry Sloth
Site: https://www.thehungrysloth.com/
FB: https://www.facebook.com/the.hungry.sl0th
Instagram: @the_hungry_sloth

Xoirina mprizolakia cover
cookies

This website uses cookies not only for your best possible experience, but also because we love them...