ΤΟ (ΝΕΟ) ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΡΑΤΣΟΛΙΑ
Ιωάννα Μπρατσολιά
info@streetmagazine.gr

Η Joanna Drigo είναι μια πολύ ιδιαίτερη καλλιτεχνική παρουσία. Την άκουσα πρώτη φορά λίγο μετά την εφηβεία μου, τότε που είχε «αλλεργία στις δεσμεύσεις» και κόκκινα μαλλιά. Από τότε πέρασαν χρόνια, μέσα στα οποία «έπεφτα πάνω» σε διάφορα τραγούδια από τα δύο άλμπουμ της και τα singles που έχει κυκλοφορήσει, με τελευταία συνάντηση αυτή με το ολοκαίνουργιο και ευχάριστα εντυπωσιακό “Foolish game” που κυκλοφορεί από την SPRING TR3E.

H SPRING TR3E φιλοδοξεί να υποστηρίξει νέες αξιοσημείωτες καλλιτεχνικές προσπάθειες σε όλα τα επίπεδα δημιουργίας (παραγωγή, συγγραφή τραγουδιών, ερμηνεία κ.λπ.), συνεργαζόμενη με καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Σύντομα θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες γι΄αυτό το νέο εγχείρημα, σε μια δύσκολη εποχή για την μουσική και τον πολιτισμό σε ευρύτερο πλαίσιο.

Με αφορμή το τραγούδι “Foolish game” το οποίο μας έβαλε με άλλη διάθεση στο καλοκαίρι που διανύουμε – μιας και για ακόμη μια φορά, δεν περνάμε και λίγα- η Joanna Drigo μοιράζεται μαζί μας την περίοδο της δημιουργίας του.

«Το τραγούδι “Foolish game” δεν είχε την τύχη άλλων τραγουδιών που γράφονται μέσα σε 10 λεπτά. Αρχικά γράφτηκε με άλλο ρυθμό, τα λόγια άλλαξαν και ξανάλλαξαν, στην συνέχεια έγιναν διάφορες απόπειρες ενορχήστρωσης.. Όμως ο πυρήνας του τραγουδιού δεν άλλαζε. Και αυτός ήταν και ο λόγος που δεν παρατήθηκε σε ένα συρτάρι, όπως πολλά κομμάτια που φαίνονται να σε δυσκολεύουν. Αυτό το τραγούδι κάτι είχε που με έκανε να επιμένω να το αγαπώ. Όταν δε συναντήθηκε με την εκπληκτική όμαδα των θαυματοποιών που ονομαζεται SPRING TR3E, απέκτησε την τελική υπόσταση και τη μορφή που ήταν προορισμένο να έχει. Οι SPRING TR3E, μέσα από την εμπειρία χρόνων και τα τόσα τραγούδια που έχουν διαχειριστεί, κατάφεραν με μεγάλη ευστοχία να προβάλουν τα φωτεινά σημεία του τραγουδιού.

Σχετικά με το περιεχόμενο του τραγουδιού: Όλοι μας πιστεύουμε ότι μέσα από τον έρωτα θα ολοκληρωθούμε και για ένα μεγάλο διάστημα της ζωής μας τον αναζητούμε αγωνιωδώς. Το τραγούδι αυτό μιλάει για την στιγμή που κάποιος κουράστηκε να τον αναζητά. Κάνει τον απολογισμό του, κοιτάζει πίσω και συνειδητοποιεί ότι δεν εγγράφηκε τίποτα σημαντικό μέσα του από τους έρωτες που πέρασαν. Και είναι ακριβώς αυτή η χρυσή στιγμή που απελευθερώνεσαι από αυτό το κυνηγητό και ίσως τότε μπορεί να τον συναντήσεις πραγματικά».

Αγαπώ το ρεπερτόριο αυτό, έχω μεγαλώσει με τα Τραγούδια του Θάνου, περνώντας από την εφηβεία μου και από τον Καββαδία στη λαϊκή πλευρά του συνθέτη, αυτή που ερμήνευσαν τόσο μαγικά ο Μητροπάνος και η Χαρούλα.
Ελπίζω να έχουμε ένα όμορφο, ελεύθερο καλοκαίρι με πολλές αγκαλιές.

200597717_110569074596171_4195821847020114856_n
cookies

This website uses cookies not only for your best possible experience, but also because we love them...