Stay in Touch
In case you want to send or ask something
info@streetmagazine.gr
Υλικά για 4-5 μερίδες
Χρόνος Προετοιμασίας: 15’
Χρόνος μαγειρέματος: 90’
«Ολιστικά καθόμουν κι έκλαιγα
πάνω σε ’να παγκάκι
στο χέρι με τον λογαριασμό
.
.
.
Ριγανάτο μοσχαράκι.»
Ζώντας στην χώρα της Δημοκρατιας, της ποίησης, του λόγου, και του σουρεαλισμού μπορείτε άνετα να αντικαταστήσετε όποιο σημείο θέλετε και να κάνετε την δική σας ομοιοκαταληξία. Επιλογές υπάρχουν και κάποιες μάλιστα είναι πολύ πιο δημοφιλείς από αυτή που έκανα εγώ που ξεκάθαρα δεν κάνω πολιτικό λόγο, αλλά παρουσιάζω την συνταγή.
Δεν έπεισα κανέναν πάλι; Μάλιστα! Φύγαμε.
Το ριγανάτο μοσχάρι μπορεί να μην είναι η κορυφαία μαμαδίστικη συνταγή αλλά σίγουρα είναι στο τοπ τεν. Αν και λίγο μπελαλίδικο φαγητό, είναι σχετικά εύκολο και ακόμα καλύτερα, είναι και πάρα πολύ φτηνό και θα σας εξηγήσω τον τρόπο.
Κατά τα λεγόμενα του Πρωθυπουργού μας, η Ελλάδα έχει έναν μηχανισμό υποστήριξης αν ζορίζεστε οικονομικά και ενώ λογικά θα έχετε καταλάβει κάποιο “κρατικό μηχανισμό υποστήριξης”, ο καπετάνιος της χώρας μας ανέφερε αυτολεξεί ότι εννοεί την οικογένεια και τους φίλους οι οποίοι είναι πάντα εκεί όταν βρισκόμαστε σε ανάγκη. Εδώ σαν μικρή παρένθεση θα πω ότι πλέον ο κόσμος ξέρει ακριβώς τι να περιμένει αν πάει να δουλέψει σε επιχείρηση και ο εργοδότης του πει κατά το intro «Εδώ εκτός των άλλων είμαστε μια δεμένη οικογένεια». Πόσο μάλλον να λέει κάτι αντίστοιχο η κυβέρνηση… και κλείνει η παρένθεση.
So, πάμε να δούμε δύο λάηφ χάκς για το που να βρείτε τα υλικά.
Λαχανικά. Λάηφ Χακ Νο1
Κρεμμύδια, σκόρδα, λεμόνια θα βρείτε σε συγγενείς μεγαλύτερης ηλικίας όπου βασίζονται σε πιο ελαφριά διατροφή και τείνουν να κρατάνε το συρταράκι με τα λαχανικά σχετικά γεμάτο. Άλλωστε δεν θέλετε πολλά. Είναι δύο κρεμμυδάκια, λίγες σκελίδες σκόρδο και ένα λεμονάκι.
Κρασί. Λάηφ Χακ Νο 2
Πάντα γνωρίζατε κάπου μέσα σας ότι αυτός ο θείος που πίνει από τις έξι το πρωί, η χωρισμένη θεία/ξαδέρφη που γυρίζει πέντε από ξενύχτι ή ο παππούς που έχει και καλά κρυμμένο το τσίπουρο σε μπουκαλάκι νερού, κάποια στιγμή θα φανούν χρήσιμοι. Τώρα είναι η ώρα τους να σας κεράσουν ένα ποτηράκι λευκό κρασί ίσα ίσα να σβήσουμε το κρέας.
Για τα υπόλοιπα υλικά, πιστεύω ότι είτε ήδη θα τα έχετε είτε έχουμε μπροστά μας μια ευκαιρία να γνωρίσουμε τον γείτονα/γειτόνισσα που μας άρεσε, αλλά ποτέ δεν κάναμε κίνηση. Δυστυχώς για το κρέας δεν έχουμε καμιά καλή ιδέα να το βρούμε δωρεάν από τον φιλικό – οικογενειακό μας κύκλο. Αν έχετε εσείς μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Οδηγίες.
Σερβίρετε με ρύζι ή πουρέ και μπόλικη σάλτσα για να μπορείτε να βουτάτε ψωμί ή στην δική μας περίπτωση παντεσπάνι.
Καλή σας όρεξη!
ΟΙΝΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ :
Για το ριγανάτο μοσχάρι προτείνουμε μια φιάλη Νυχτέρι Καραμολέγκος του’18
Το Νυχτέρι έχει μέτριο χρυσαφί χρώμα και αρώματα ροδάκινου, κυδωνιού, βανίλιας και μελιού.
Στο στόμα είναι εκρηκτικό με έντονη οξύτητα
Καλή σας απόλαυση
Author: The Hungry Sloth
Site: https://www.thehungrysloth.com/
FB: https://www.facebook.com/the.hungry.sl0th
Instagram: @the_hungry_sloth
In case you want to send or ask something
info@streetmagazine.gr