ΑΠΟ ΤΗΝ Α.Μ.Ε. a.k.a. ΚΑΤΕΡΙΝ ΨΥΧΑ
Κατερίνα Ψύχα
katerina@streetmagazine.gr​
Αγαπητοί φίλοι, Μην ακούτε τι ακούγεται. Τα πράγματα είναι απλά. Στις σχέσεις, στον έρωτα, στο σεξ το παν είναι να θέτεις τις σωστές ερωτήσεις. Κι έτσι θα λαμβάνεις τις σωστές απαντήσεις. Εσείς, πλέον αυτά θα τα έχετε λυμένα. Διότι θα ρωτάτε εμένα κι εγώ θα σας τα λέω όλα, όλα, όλα. Απλά και νοικοκυρεμένα. Με τεράστια εμπειρία ζωής ΑΝ ΚΑΙ ΝΕΟΤΑΤΗ και παράλληλη ενασχόληση χρόνων με θέματα που άπτονται του σεξ και το σχέσεων, εμπεριστατωμένες έρευνες και μελέτες επιστημόνων, διεθνούς φήμης και αποδοχής, παρακαλώ, Τολμώ να πω, ότι βρήκατε τον άνθρωπο σας. Με ρωτάτε. Απαντώ. Τελειώσαμε…Αν με Εννοείς…(που με εννοείς) Στείλτε μου τις ερωτήσεις σας, στο katerina@streetmagazine.gr και όλα σας τα προβλήματα, απορίες θα βρουν λύση!

Αγαπητή ΑΜΕ,

Βρίσκομαι σε σχέση περίπου 4 χρόνια. Τα πρώτα χρόνια η ερωτική μας ζωή ήταν εξαιρετική. Τους τελευταίους μήνες όμως έχει μειωθεί και η συχνότητα και η διάθεση και από τις δύο πλευρές. Τι μπορώ να κάνω για να επιστρέψουμε στην προηγούμενη καλή μας σχέση;

Ελένη

Φίλη Ελένη,

Καταρχάς, μη σε πιάνει πανικός. Αυτά -αν και καλό θα ήταν να μην- γίνονται και στις καλύτερες σχέσεις. Λίγο το καθημερινό άγχος, λίγο ο COVID με τα συνεπακόλουθά του, που μας έπεσε στο κεφάλι, λίγο και η συνήθεια βρε αδελφέ, η διάθεση πέφτει. Άλλη ότι πέφτει, ξανασηκώνεται, Αν με εννοείς… Και θα σου προτείνω τώρα εγώ μία ακραία πες την, αποτελεσματική θα σου πω, όμως, εγώ μέθοδο να πάρει το κρεβάτι σας «φωτιά» εκ νέου. Και δεν το λέω μόνο εγώ! Αλλά και Allison Moon, συγγραφέας του μπεστ σέλερ βιβλίου «Girl Sex 101», η οποία απαντά στα πολλά ζευγάρια που νιώθουν ότι τα πράγματα έχουν βαλτώσει στην κρεβατοκάμαρα και αναζητούν λύση, με την εξής συμβουλή: Αυτοϊκανοποίηση μπροστά στον σύντροφό σου! «Ο αυνανισμός επιτρέπει στον σύντροφό σου να σε δει να απολαμβάνεις την ικανοποίηση, κάτι που χτίζει οικειότητα», παρατηρεί η Moon. Ο παρτενέρ παρατηρεί από πρώτο χέρι πού και πώς σου αρέσει να αγγίζεσαι, ενώ η ίδια η πράξη διευκολύνει την καλύτερη ερωτική επικοινωνία. Ο αυνανισμός έχει επίσης πολλά οφέλη για την υγεία, εξηγεί η Moon, μεταξύ αυτών η βελτίωση της διάθεσης και η αποφόρτιση του στρες, πράγματα που ανοίγουν τον δρόμο για περισσότερο και καλύτερο σεξ. Και θα σου πω εγώ εσένα που κάπως ντρέπεσαι. Δεν ξέρει η Moon και ξέρεις εσύ; Προχώρα το και δεν θα χάσεις!

Αγαπητή ΑΜΕ,

Είμαστε με την κοπέλα μου μαζί 1,5 χρόνο και γενικά όλα καλά. Τον τελευταίο καιρό, και μάλιστα μετά που αρχίσαμε να συζούμε, μου το παίζει κάπως δύσκολή στο επίμαχο θέμα και είναι συνέχεια μέσα στη γκρίνια και τα μούτρα. Τι να κάνω;

Δημήτρης

Φίλε Δημήτρη,

Στον ουρανό σε έψαχνα, στη γη σε βρήκα. Κάτσε κάτω και διάβαζε προσεκτικά, μη μου βγει σε σένα όλη η πίκρα του γυναικείου φύλου. Πρέπει να σου πω ότι η επισήμανση σου για την πρόσφατη συγκατοίκηση σας είναι αυτή που μου άνοιξε τα μάτια στο να εντοπίσω το θεματάκι σας, αλλά και να βρω την άμεση λύση. Και έρχομαι και σε ερωτώ και θέλω να απαντήσεις με ειλικρίνεια αν όχι σε εμένα, τουλάχιστον σε εσένα. Δουλίτσες σπιτιού κάνεις; Μάλλον όχι, σωστά; Ε, λοιπόν, για αυτό έχει τα νεύρα της η λεγάμενη. Και καλά (σου) κάνει. Άλλαξε γραμμή και δεν θα χάσεις. Πανμέγιστες προσωπικότητες και σύμβουλοι έρχονται να υποστηρίξουν αυτά που σου λέω και να σε βάλουν στο σωστό δρόμο. Ο σύμβουλος ψυχικής υγείας και σεξοθεραπευτής Williams Lucena προτείνει: «Κάνε τις δουλειές του σπιτιού που σου αναλογούν». Είναι ο τρόπος να νιώσει η σύντροφος ότι τη νοιάζεσαι. Σε αυτό συμφωνεί και η Debbie Mandel, ειδικός στη διαχείριση του στρες και συγγραφέας του μπεστ σέλερ «Addicted to Stress»: «Θέλεις να βάλεις τη γυναίκα σου στο κλίμα για καλύτερο σεξ; Βοήθησέ τη στο σπίτι. Τα καλύτερα προκαταρκτικά συμβαίνουν έξω από την κρεβατοκάμαρα. Βοηθώντας με τις δουλειές, της δείχνεις ότι την εκτιμάς». Πιάσε σκούπα και φαράσι ΚΑΙ καθαρό σπιτάκι θα έχεις ΚΑΙ ικανοποιημένη σύντροφο, πολυεπίπεδα, αν με εννοείς…

Αγαπητή ΑΜΕ,

Είμαι με ένα αγόρι κάποιους μήνες μαζί. Αλλά δεν «τραβάει». Θέλω να χωρίσουμε αλλά δεν βρίσκω τον τρόπο. Αυτός κάθε φορά που πάει η κουβέντα σε επικίνδυνα νερά με κοιτάζει σαν πληγωμένο κουτάβι. Μήπως να στείλω ένα μήνυμα; Να εξαφανιστώ; Τι προτείνεις;

Δώρα

Φίλη Δώρα,

Η λέξη χωρισμός μπορεί να είναι ο φόβος κι ο τρόμος όλων. Κανείς δεν θέλει να δει μία σχέση, για την οποία έχει επενδύσει, έχει δώσει συναισθήματα και έχει εκτεθεί, να γκρεμίζεται. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από την αβεβαιότητα που προκαλεί αυτή η αλλαγή. Από ότι καταλαβαίνω το αγόρι σου βρίσκεται σε αυτήν τη φάση. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι εσύ πρέπει να καταπιέζεσαι και να βρίσκεσαι κάπου που δεν θες ή δεν καλύπτεσαι απλά και μόνο για να μην τον στενοχωρήσεις.  Σε κάθε περίπτωση, όμως, εφόσον κρίνεις ότι ήρθε η ώρα να χωρίσεις, είναι καλό να το κάνεις με ένα τρόπο που να τιμάει εσένα, τον άλλον και τη σχέση γενικότερα και δεν υποβαθμίζει τη νοημοσύνη ή το χαρακτήρα κανενός. Δεν θα σου πω, λοιπόν, τι ακριβώς πρέπει να κάνεις, θα σου πω όμως τι ΔΕΝ πρέπει να κάνεις.

ΜΗ χωρίσεις μέσω μηνύματος -ναι, ναι στα social media του σατανά αναφέρομαι-  ή /και τηλεφώνου. Έχει συμβεί πολλές φορές και δεν είναι καλή κίνηση. Είναι κακό να χωρίσεις από απόσταση και με αυτό τον τρόπο. Δείχνει αδυναμία διαχείρισης της κατάστασης και δεν τιμάει κανέναν.

ΜΗΝ εξαφανιστείς χωρίς να δώσεις σημεία ζωής. Είναι πολλές οι περιπτώσεις που τα ζευγάρια αφήνουν την κατάσταση να σβήσει σταδιακά, ελαττώνοντας την επικοινωνία έως ότου να χαθούν τελείως. Απλά σταματάνε να μιλάνε. Περνάνε πέντε ή δέκα μέρες χωρίς ένα τηλέφωνο και ξαφνικά, μία μέρα δεν επικοινωνούν ποτέ ξανά. Εντάξει, μπορώ να καταλάβω ότι δεν σε ενδιαφέρει πλέον ο άλλος, αλλά δεν είναι ωραίο να μένουν μισοτελειωμένες υποθέσεις, οπότε εφόσον δεν ενδιαφέρεσαι, κανόνισε να συναντηθείτε από κοντά και πες το.

ΜΗ γίνεις drama queen. Πραγματικά, δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από κάποιο άτομο που χτυπιέται, φωνάζει, κλαίει. Δείχνει ότι δεν είναι αρκετά ώριμο για να διαχειριστεί την κατάσταση και βασικά προσπαθεί μέσω της βαβούρας και της φασαρίας να στερήσει στον άλλο την όποια αντίδραση, ακόμα και να τον κατηγορήσει για τις δικές του αποφάσεις. Πάρε βαθιά ανάσα και ήρεμα εξήγησε τους λόγους που δεν επιθυμείς να συνεχίσεις τη σχέση ακόμα και αν η αντίδραση σε ενοχλήσει, στενοχωρήσει, θυμώσει.

Καλή τύχη!

 

young-sad-man-woman-wearing-260nw-1757482481
cookies

This website uses cookies not only for your best possible experience, but also because we love them...