ΤΟ (ΝΕΟ) ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΑΒΒΙΔΟΥ
Χριστίνα Σαββίδου
info@streetmagazine.gr

Η TÁLTSIE είναι μια καλλιτέχνης που αγαπάμε εδώ και καιρό. Την 5η Αυγούστου 2020 κυκλοφόρησε το single της Delirious σε video premiere, στο site μας εδώ:

https://streetradio.gr/v2/video-premiere-delirious-by-taltsie/.

Τώρα, το νέο της τραγούδι, Holding Stones, που κυκλοφόρησε την 11η Μαϊου 2022, είναι δικαίως το τραγούδι του μήνα για το Street Magazine.

Ακούστε το εδώ:

 

https://www.youtube.com/watch?v=W7Ial0skdrs&ab_channel=T%C3%81LTSIE

 

Το «Holding Stones» είναι ένα αριστούργημα που ξεκινάει με απαλή μελωδία πιάνου και εξελίσσεται σε ένα καταιγισμό συναισθημάτων και μουσικής ποικιλίας, σαν ένα κύμα που σηκώνεται ψηλά και ξαναπέφτει να σπάσει πάνω στη θάλασσα.

Το τραγούδι ηχογραφήθηκε στο The Elbow Room, σε παραγωγή της Μικαέλας Τσαγκάρη και της ίδιας. Η TÁLTSIE, σε ραδιοφωνική συνέντευξη που μας παραχώρησε και μπορείτε να βρείτε εδώ: https://www.mixcloud.com/StreetRadio/taltsie-streetradio-may-20th-2022/, περιγράφει τη διαδικασία παραγωγής: «Ηχογραφήσαμε το τραγούδι μέσα σε 3-4 μέρες. Η Μικαέλα ηχογράφησε τα πάντα, έκανε τη μίξη, όπως επίσης και την παραγωγή μαζί μου. Ο Γιάννης Κωνσταντίνου, ένας νεαρός Κύπριος μουσικός, έπαιξε τσέλο στο κομμάτι. Θέλαμε το τσέλο και για να εμπλουτίσει το κομμάτι με μελωδίες αλλά και για να προσθέσει μια πιο ενδιαφέρουσα υφή. Τέλος, ο Νικόλας Μελής πρόσθεσε ακόμα κάποια synthesizers για περαιτέρω εμπλουτισμό και να το γεμίσει.”

Με το τραγούδι αυτό, η TÁLTSIE συμπεριλήφθηκε στη λίστα των 90, από χιλιάδες συμμετοχές, Glastonbury 2022 Emerging Talent Competition. Από τη λίστα αυτή επιλέγεται ένας καλλιτέχνης που θα εμφανιστεί στη σκήνη του Glastonbury ως πρωτοεμφανιζόμενος (και πολλά υποσχόμενος). Μπορεί η TÁLTSIE να μην τα κατάφερε να εξασφαλίσει μία θέση επί σκηνής, αλλά έλαβε μία υπέροχη κριτική από τον Tony Hard με την οποία συμφωνούμε απόλυτα: «Η μουσική της έπρεπε να χορηγείται με συνταγή» (https://www.fifty3.net/single-post/fifty3-fridays-who-made-the-glastonbury-2022-longlist), καθώς έχει παρηγορητικές και θεραπευτικές ικανότητες.

Και σε αυτό το τραγούδι, η TÁLTSIE προσπαθεί να σε παρηγορήσει, κάτι που κατά κάποιο τρόπο, στα μέχρι τώρα τραγούδια της, είναι η ταυτότητά της. Αυτή τη φορά όμως το κάνει αλλιώς. Προσφέρεται να σου απαλύνει τον πόνο, αλλά ταυτόχρονα, το κάνει ξεγυμνώνοντας μπροστά σου και μπροστά στους αγαπημένους της τις αδυναμίες της. Παραδέχεται κάθε τρωτό σημείο, αλλά ταυτόχρονα έχει τη δύναμη να αντέξει τα πάντα από εσένα και για σένα που αγαπά. Είναι πάντα η TÁLTSIE που σε προστατεύει, αλλά αυτή τη φορά με πλήρη αναγνώριση της αδυναμίας και της ανθρώπινης διάστασής της με παραδοχές του τύπου «κι εγώ νιώθω ξένη», «κι εγώ φοβάμαι».

Το βίντεο που συνοδεύει την κυκλοφορία αυτή είναι μινιμάλ, και σε ασπρόμαυρη εκδοχή, γιατί, όπως λέει και η ίδια, «καμιά φορά ξεχνάμε ότι τα απλά είναι τα καλύτερα». «Δουλεύαμε πάνω σε ιδέες για πάρα πολύ καιρό. Στην αρχή είχαμε πιο πολύπλοκες ιδέες για το βίντεο, αλλά στην τελική θέλαμε το βίντεο να είναι σαν μια αγκαλιά, αντί σαν ένα στολίδι.» Επίκεντρο στο βίντεο η ίδια η πανέμορφη TÁLTSIE, με το πρόσωπό της περιτριγυρισμένο από χέρια αγαπημένων. Κατά τη διάρκεια του βίντεο βλέπουμε την πρωταγωνίστρια αρχικά να προσλαμβάνει φροντίδα από τα αγαπημένα χέρια, στη συνέχεια να παλεύει με τον εαυτό της και τους φόβους της για να καταλήξει τελικά σε μία παγίδα από αυτά τα ίδια τα χέρια των αγαπημένων.

Βλέπουμε συνεχώς ένα πρόσωπο και πολλά χέρια να το περιεργάζονται, να το προστατεύουν και να το αγαπάνε με όποιο τρόπο μπορούν και αντέχουν.

Στη ραδιοφωνική μας κουβέντα, η TÁLTSIE παραδέχτηκε πως «τραγούδια υπάρχουν». Κατά συνέπεια ανυπομονούμε να ακούσουμε ένα ολόκληρο δίσκο από αυτήν με διαμαντάκια όπως το «Holding Stones». Προς το παρόν, το «Holding Stones» προβλέπεται να σηκώνει τα βάρη μας για μας, για πολύ καιρό.

Taltsie cover
cookies

This website uses cookies not only for your best possible experience, but also because we love them...